Waarom werkt geen enkel dieet?

Heel simpel: omdat elk individu anders reageert (andere bloedsuikerwaarden heeft) op verschillende soorten voeding. Het is daardoor bijna onmogelijk om in het algemeen iets te zeggen over welke voeding gezond is en welke ongezond en van welke voeding je aankomt wordt en van welke niet.
Dat verschilt per individu.
  
Dat is ook de reden dat zoveel wetenschappelijk onderzoek naar voeding elkaar tegenspreekt. Onderzoek je toevallig een groep mensen die slecht reageren (glucosepieken) op koolhydraten en geef je hen een dieet zonder koolhydraten, dan zijn de resultaten erg positief. Zitten er bij een andere studie in de groep onderzochte mensen ook mensen bij die juist erg slecht reageren op vet dan kunnen de uitkomsten van dat onderzoek heel anders zijn.
Daar komt nog bij dat de studies naar de effecten van voeding vaak gedaan worden met kleine groepen proefpersonen, hierdoor neemt de kans op foute uitkomsten sterk toe. Wie heeft er dan gelijk? Nou, het juiste antwoord is: niemand!

Voeg daar nog aan toe dat tegenwoordig veel onderzoek wordt betaald door de levensmiddelenindustrie met een financieel belang en je begrijpt dat er een enorme verwarring bestaat over gezonde voeding en afvallen.

Vertrouw daarom algemene uitspraken over gezonde voeding niet en meet zelf wat voor jou goed is!